Sæsonplanlægning

En god sæson starter med en samtale om, hvad I vil med jeres FDF-møder.

I FDF er vi gode til at lave spændende, lærerige og veludførte aktiviteter for børn og unge. Men aktiviteterne er ikke det eneste, der gør møder i FDF til noget særligt. Det er måden, vi er sammen på, og de mennesker vi møder til FDF. 

Disse elementer af et FDF-møde kan godt smutte, når man sætter sig med det blanke papir og skal planlægge den nye sæson. Fordi det gode samvær og relationerne ligger på rygraden. Men hvis vi ønsker høj kvalitet i hvert eneste FDF-møde - og det gør vi - skal denne viden frem på bordet og kommunikeres til børn og deres voksne. Det er det, vi vil med det nye sæsonstartsmateriale. 

I materialet vil I blive ført igennem planlægningen af jeres sæson. 
I stedet for at starte med aktiviteterne, vil I i stedet skulle forholde jer til sammenhæng og rammer, før I vælger aktiviteter, og efterfølgende hvordan I vil kommunikere jeres tanker til blandt andet forældrene til de børn og unge, I er ledere for.

Vi håber, at materialet kommer til at give jer nogle snakke og overvejelser, som kan flytte jeres sæson fra at være gode stærke aktiviteter til at være et helhedsarbejde, som giver børn og unge et endnu stærkere ståsted at møde verden fra.

 

Tre gode værktøjer

Nedenfor finder du tre værktøjer til en god start på sæsonen: 

Forældrebrev: 

Forældrebrevet indeholder de informationer, forældre har brug for ved starten på en sæson. I kan tilpasse skabelonen, så den passer til jeres FDF-klasse. 

Eksempel på mødeplan:

Her er et eksempel på en mødeplan, der er udfyldt ud fra sæsonplanlægningsmaterialet. 

Forældremødet:

Når I skal indkalde forældrene til forældremøde for første gang, kan det forståeligt godt give lidt kildren i maven. Her er samlet en række gode råd, som er gode at have foran sig, når man planlægger sit første forældremøde - om det er for FDF-klassens forældre eller hele kredsen.