Tiltræk flere børn

Børn og unge har brug for netop det som FDF står for og som har været en del af kernen igennem hele FDFs historie.

 
Christian Nesgaard

Foto: Christian Nesgaard

FDF skal have flere medlemmer i de lokale kredse. Vi skal være flere medlemmer lokalt, og vi skal være flere kredse. Det skal FDF, fordi flere skal opleve at blive en del af fællesskabet i FDF. Børn og unge har brug for netop det, som FDF står for, og som har været en del af kernen igennem hele FDFs historie. Nemlig at man som medlem i FDF møder frivillige voksne, som vil fællesskabet, og som har noget på hjerte. I FDF er det den voksne, der møder barnet og giver dem værdifulde oplevelser for livet. FDF er et fristed med tydelige værdier, med tid til den enkelte og rum til dannelse. 

Herunder finder du forskellige værktøjer til inspiration til, hvordan netop din kreds kan få flere medlemmer.

Materialet '48 måder til at få flere medlemmer' præsenterer kort 48 forskellige måder at skabe synlighed omkring FDF-arbejdet, eller nye måder at agitere i sit lokalområde. Ikke alle forslag passer på alle FDF-kredse, men måske nogle af ideerne kan tilpasses eller kan være med til at rykke ved din grænse for, hvordan man kan skabe mere synlighed omkring FDF-arbejdet. 

Materialet 'Børn som ambassadører' kan bruges på et ledermøde, hvis man f.eks. som kredsleder gerne vil sætte fokus på, at børnene i FDF hjælper de voksne med at skabe god omtale. Materialet kommer med forskellige bud og konkrete ideer til, hvad man kan gøre. 

Materialet 'Perlesystemet' / Værktøj for medlemsvækst er en konkret og gennemprøvet metode til gennem sjove tiltag og lidt konkurrence at påvirke børnene til selv at tage en ven med til FDF.  

Her kan du se et webinar afholdt d. 14. marts 2021. Kode: Lederklubben2021