Spørgsmål og svar om behandling af personoplysninger

På denne side kan du læse nogle af de mest almindelige spørgsmål, som vi bliver stillet ifm. kredsenes arbejde med persondataforordningen og vores svar på dem

Q: Hvorfor skal kredsene ikke have en databehandleraftale med Carla?

A: Carla er ejet af og drives og udvikles i dag in house af Landsforbundet – tidligere havde vi et eksternt firma, der stod for drift og udvikling, men det er ikke tilfældet længere. Dermed skal der efter vores vurdering ikke foreligge en databehandleraftale. I stedet har vi  udformet et sæt retningslinjer vedrørende fælles dataansvar mellem Landsforbundet og kredsene
Carla er hostet ude af huset, hos et firma, som Landsforbundet har en databehandleraftale med jf. bl.a. pkt. 6 i retningslinjerne for det fælles dataansvar.

Q: Hvordan kan kredsen lovligt gemme data i skyen?

A: Hvis man ønsker at bruge en cloud service eller andet kan man lovligt gøre det, hvis man laver en databehandleraftale med udbyderen.

Q: hvad så med Google eller Dropbox?

A: Pt. tilbyder Google og Dropbox' gratisversioner ikke, at man kan lave en databehandleraftale. Dropbox-business, der er en betalingsservice kan umiddelbart tilbyde en databehandleraftale. Googles erhvervsløsning G-Suit tilbyder også en databehandleraftale. 

Q: Hvordan får vi gratis en databehandleraftale med Google?

A: Hvis man er godkendt som non profit organisation tilbyder Google en gratis version af deres G Suit. Se hvordan I kan få det her.

Vi er endnu ikke helt klar over, hvordan denne registrering kan foregå for kredse, der bruger Kreds-CMS og derfor ikke har deres eget domæne. Hvis I har erfaringer med dette positive såvel som negative så kontakt meget gerne FDFs administrationschef, så vi kan få opdateret vejledningen.