Tips og tricks

Der er mange forskellige måder at sælge lodsedler på.

Nogle kredse fordeler lodsedlerne mellem de børn, der godt kunne tænke sig at sælge lodsedler. Så tager børnene lodsedlerne med hjem og sælger dem til familie, venner og naboer. Nogle kredse holder store kredsmøder, hvor de i samlet flok sælger lodsedler, og nogle kredse gør noget helt tredje. Her kan du se nogle forskellige måder at gøre det på: 

  • Kreds-salgs-møde: Lav en masse forskellige ruter over lokalområdet inden børnene kommer og find en præmie (eller to) til det hold der sælger mest. Når børnene så kommer inddeles de i forskellige hold (i klasser eller på tværs af klasser). Hvert hold får en stak lodsedler og en rute og et tidsrum de kan sælge i. Til sidst samles alle og et vinderhold findes. I stedet for præmier til vinderholdet kan man for eksempel også udlove kage og saft til hele kredsen, hvis et bestemt mål nåes. 
    I stedet for en rute kan man også fordele sig imellem byens supermarkeder, togstationen og andre offentlige steder.
  • Klasse-salgs-møde: Samme koncept som kreds-salgs-mødet men bare kun for en bestemt klasse og ikke hele kredsen.
  • Børne - selvsalg: Børnene får lodsedler med hjem og sælger til familie, venner og naboer. De kan også opfordres til at stå foran supermarkederne eller andre pladser med mange mennesker.
  • Voksen - selvsalg: Nogle steder tager ledere og bestyrelsesmedlemmer et par bundter med på arbejde og lignende steder, hvor de så sælger til venner og kolleger
  • Salg via butikker: Som noget nyt i 2020 er der indsat en stregkode bagpå lodsedlerne. Denne stregkode gør det muligt for butikker at sælge jeres lodsedler. I kan f.eks. forhøre jer i den lokale Brugs om de vil sælge jeres lodsedler. Læs mere her. I finder infobrev, som I kan aflevere i jeres lokale butikker her.

Husk at man ikke behøver at sælge i hele perioden, men at man godt kan vælge at korte salgsperioden af i den ene eller anden ende, hvis man synes at det passer bedre ind i kredsens program. Nogle kredse foretrækker at begrænse salget til én aften, eller dag, hvor de så holder kredsmøde. Det afgør man selv. 

Det eneste man ikke må, er at sælge lodderne før eller efter salgsperioden, da vores tilladelse kun er gældende i det tidsrum. For sent salg, udover at være ulovligt kan også medføre store problemer for sælger, kreds og landsforbund.

Lodsedler skal altid sælges til den påtrykte pris.