Salg af lodsedler

Der flere måder at sælge lodsedler på.

Fysisk salg

Der er mange måder at gribe personligt salg an på. Nogle kredse fordeler lodsedlerne mellem de børn, der godt kunne tænke sig at sælge lodsedler. Så tager børnene lodsedlerne med hjem og sælger dem til familie, venner og naboer. Nogle kredse holder store kredsmøder, hvor de i samlet flok sælger lodsedler, og nogle kredse gør noget helt tredje. Her kan du se nogle forskellige måder at gøre det på: 

 • Kreds-salgs-møde: Lav en masse forskellige ruter over lokalområdet inden børnene kommer og find en præmie (eller to) til det hold der sælger mest. Når børnene møder op inddeles de i forskellige hold (i klasser eller på tværs af klasser). Hvert hold får en stak lodsedler og en rute og et tidsrum de kan sælge i. Til sidst samles alle og et vinderhold findes. I stedet for præmier til vinderholdet kan man for eksempel også udlove kage og saft til hele kredsen, hvis et bestemt mål nåes. 
  I stedet for en rute kan man også fordele sig imellem byens supermarkeder, togstationen og andre offentlige steder.
 • Klasse-salgs-møde: Samme koncept som kreds-salgs-mødet men bare kun for en bestemt klasse og ikke hele kredsen.
 • Børne - selvsalg: Børnene får lodsedler med hjem og sælger til familie, venner og naboer. De kan også opfordres til at stå foran supermarkederne eller andre pladser med mange mennesker.
 • Voksen - selvsalg: Nogle steder tager ledere og bestyrelsesmedlemmer et par bundter med på arbejde og lignende steder, hvor de så sælger til venner og kolleger

 

Onlinesalg

FDF samarbejder med Støtos.dk ApS omkring onlinesalg af FDFs Landslotteri.

Støtos.dk ApS sælger FDF lodsedler via deres webshop www.fdf.stoetos.dk. Her skal man som køber vælge hvilken kreds man vil støtte med sit køb. Kredsen modtager automatisk sine penge fra onlinesalget i november/december, når økonomien i det samlede landslotteri er gjort op. Det hele sker via landsforbundet. Det kræver altså ingen opsætning eller administration hos kredsen, som kan nøjes med at dele et link på egne digitale kanaler. 

Der er udarbejdet individuelle URLs til alle kredse så kredsen kan sikre sig at fortjenesten for kredsens salgsarbejde ender det rigtige sted. Vi sender kredsenes URL ud på mail og lægger dem her på siden i august. 

Af praktiske årsager lukker onlinesalget fredag d. 15. oktober 2021.

Salg via butik

Via den stregkode som findes bagpå lodsedlerne, er det muligt at få en eller flere af jeres lokale butikker til at sælge jeres lodsedler. I kan f.eks. forhøre jer i den lokale Brugs om de vil sælge jeres lodsedler. 

Vi har lavet et infobrev til butikkerne, som I kan aflevere i de butikker, som I gerne vil have til at sælge lodsedler for jer. Husk at rette skabelonen til, så infobrevet passer specifikt til jeres kreds. I finder infobrevet her.

Hvis I indgår en aftale med en eller flere butikker omkring salg af lodsedler, anbefaler vi, at I laver en skriftlig aftale med butikken, som indeholder:

 • Hvor mange lodsedler butikken har modtaget
 • I hvilken periode butikken skal sælge lodsedlerne
 • Hvordan I afregner, når perioden er slut
 • Kontaktperson fra kredsen
 • Kontaktperson fra butikken

Derudover er det en god ide løbende at følge op med butikken i forhold til, hvordan salget går, om de mangler flere lodsedler samt at sikre at de ikke sælger lodsedlerne efter d. 31. oktober 2021.