Det er vigtigt at overholde salgsperioden

Et eksempel på hvor galt det kan gå

Udover at det er ulovligt at sælge lodsedler uden for salgsperioden kan det også medføre store økonomiske såvel som PR-mæssige udfordringer for FDF. 

Man kan forestille sig en situation, hvor et barn har glemt, at man ikke længere må sælge lodsedler og går ud for lige at få solgt de sidste. En nabo køber en lodseddel og vinder en af hovedgevinsterne. Først da kigger vedkommende på bagsiden og ser, at salgsperioden er overskredet og at gevinsten ikke længere kan indløses. 

Hvem har nu ansvaret? Er det kredsen, sælgeren eller køberen? Disse spørgsmål er ikke nemme at besvare, da vi arbejder med børn og frivillige ledere. Børnene vil til tider være for små til at sørge for selv at overholde deadlines, og lederne har tit fokus på andre ting, som de også lige skal nå inden tumlingemødet. Man kan også argumentere for, at det er køberen som burde holde bedre øje, men kan man forvente at de kontrollerer salgsperiode og gevinstindlevering inden de køber lodsedlen?

I værste tilfælde kunne et for sent salg resultere i at en FDFer eller en FDF-kreds, med hjælp fra landsforbundet, skulle finansiere en gevinst til 50.000 kroner samtidig med, at FDF ville blive hængt ud i medierne og miste sin tilladelse til at afholde landslotteri i en årrække fremover.

Det lyder usandsynligt, men det kan ske, at en hovedgevinst bliver skrabet efter salgsperiodens ophør, og derfor skal vi også være ekstra opmærksomme på de udfordringer det ville give, såfremt uheldet skulle være ude.